Thursday, 2 October 2014

Order - Pelecaniformes
Family - Ardeidae (Herons)
Cattle Egret
Bubulcus ibis
牛背鹭
_________________________________________________________________________________

    Size : 46–56 cm; 250–510 g; Wingspan 88–96 cm
    
    (LC : Least Concern)
    Subspecies and Distribution
  • Bubulcus ibis ibis (Linnaeus, 1758)
    – Western Cattle Egret – SW Europe to Caspian Sea, also Africa and Madagascar
    and Comoros; naturally expanded range (mainly during 20th century) to North, Central & South America, now breeding from S Canada to Argentina and Chile. Partially migratory in most of range; birds of North America winter S of 32° N.
  • Bubulcus ibis seychellarum (Salomonsen, 1934)
    – Seychelles.
  • Bubulcus ibis coromandus (Boddaert, 1783) – Eastern Cattle Egret
    – S & E Asia from Pakistan E to Japan; has expanded range to Australia and New Zealand. Partially migratory.

    Introduced (ibis) to Hawaii.

Bubulcus ibis ssp. coromandus
Date : 10 March 2017
Location : Malim Nawar Wetland, Daerah Kampar, Perak

Bubulcus ibis ssp. coromandus
Date : 23 July 2016
Location : Seberang Perak Paddyfield, Daerah Perak Tengah, Perak

Bubulcus ibis ssp. coromandus
Date : 18 October 2015
Location : Air Hitam Dalam Educational Forest, Sungai Dua,
Daerah Seberang Perai Utara, Pulau Pinang

Bubulcus ibis ssp. coromandus
Date : 13 April 2013
Location : Seberang Perak Paddyfield, Daerah Perak Tengah, Perak

Bubulcus ibis ssp. coromandus
Date : 13 April 2013
Location : Seberang Perak Paddyfield, Daerah Perak Tengah, Perak

Bubulcus ibis ssp. coromandus
Date : 14 March 2013
Location : Seberang Perak Paddyfield, Daerah Perak Tengah, Perak

Bubulcus ibis ssp. coromandus
Date : 14 March 2013
Location : Seberang Perak Paddyfield, Daerah Perak Tengah, Perak

Bubulcus ibis ssp. coromandus
Date : 14 March 2013
Location : Seberang Perak Paddyfield, Daerah Perak Tengah, Perak

No comments:

Post a Comment