Sunday, 17 May 2015

Order - Pelecaniformes
Family - Ardeidae (Herons)
Malay Night-heron
Gorsachius melanolophus
黑冠麻鹭
_________________________________________________________________________________

    Size : 45–49 cm; 377–451 g; Wingspan 86 cm
    
    (LC : Least Concern)
    Subspecies and Distribution
  • Gorsachius melanolophus melanolophus (Raffles, 1922)
    – SW India in Western Ghats (S to Nilgiris and S Kerala); NE India (Assam) E to S China, Taiwan and Ryukyu Is, S through SE Asia to Philippines; winters in Sri Lanka, Malay Peninsula and Greater Sundas.
  • Gorsachius melanolophus minor (Hachisuka, 1926)
    – Nicobar Is.

Gorsachius melanolophus ssp. melanolophus
Date : 03 December 2016
Location : Hutan Lipur Gunung Nuang, Daerah Hulu Langat, Selangor

Gorsachius melanolophus ssp. melanolophus
Date : 16 May 2015
Location : Penang Botanic Gardens, Georgetown, Daerah Timur Laut, Pulau Pinang

Gorsachius melanolophus ssp. melanolophus
Date : 16 May 2015
Location : Penang Botanic Gardens, Georgetown, Daerah Timur Laut, Pulau Pinang

No comments:

Post a Comment