Tuesday, 7 April 2015

Order - Passeriformes
Family - Dicaeidae (Flowerpeckers)
Yellow-breasted Flowerpecker
Prionochilus maculatus
黄喉锯齿啄花鸟
_________________________________________________________________________________

    Size : 10 cm; Male 7·5–11·8 g, Female 7·8–7·9 g
    
    (LC : Least Concern)
    Subspecies and Distribution
  • Prionochilus maculatus septentrionalis (Robinson & Kloss, 1921)
    – extreme S Myanmar (S Tenasserim) and peninsular Thailand.
  • Prionochilus maculatus oblitus (Mayr, 1938)
    – extreme S Thailand and Peninsular Malaysia.
  • Prionochilus maculatus maculatus (Temminck, 1836)
    – Sumatra (including Nias I and Belitung) and Borneo.
  • Prionochilus maculatus natunensis (Chasen, 1935)
    – N Natuna Is (Bunguran).

Prionochilus maculatus ssp. oblitus
Date : 19 November 2016
Location : Hutan Lipur Sungai Congkak, Daerah Hulu Langat, Selangor

Prionochilus maculatus ssp. oblitus
Date : 13 March 2016
Location : Hutan Lipur Sungai Sedim, Mukim Karangan, Daerah Kulim, Kedah

Prionochilus maculatus ssp. oblitus
Date : 13 March 2016
Location : Hutan Lipur Sungai Sedim, Mukim Karangan, Daerah Kulim, Kedah

Prionochilus maculatus ssp. oblitus
Date : 15 March 2015
Location : Hutan Lipur Sungai Sedim, Mukim Karangan, Daerah Kulim, Kedah

No comments:

Post a Comment